söndag, juni 15, 2014

Att se men inte förstå


E-sport är för mig en helt ny och okänd värld. Idag var det esportsm-final i LoL på Dreamhack och yngste sonen spelade i ett av finallagen (Team Property). 

Jag följde finalens tre matcher via Aftonbladets livesändning. Trodde väl aldrig att det skulle hända, men spelar sonen SM-final måste man ju kolla! Erkänner, jag fattade INGENTING av vare sig spel eller nördsnacket. Så, lite konstigt var det allt att ägna en eftermiddag åt att titta på något för mig helt obegripligt. Men nervöst och spännande var det ändå.

Tyvärr fick sonens lag stryk i den avgörande matchen, men att vara näst bästa lag i Sverige är inte illa!

lördag, juni 14, 2014

Semesterstäda?

Vet inte om du är som jag? Men inför varje semester storstädar jag. Tvättar fönster, rensar i garderober och skåp, går igenom kyl/frys/skafferi, stryker kläder, kör skräp till återvinning osv Att göra-listan bockas av vart efter saker blir gjorda. 

Kan tyckas lite märkligt att storstäda och dona när man ändå inte ska vara hemma. Men det är faktiskt ganska skönt att komma hem igen till ett ordnat hem när vardagen väntar. 

fredag, juni 13, 2014

Ska landstinget bekosta hemförlossning?

Är det en mänsklig rättighet att det offentliga ska finansiera assistans vid hemförlossning? Ja, det anser en blivande mamma i Jönköpings län. Hon har överklagat Landstingets avslag på begäran om barnmorskeassistans till Förvaltningsrätten. 

Vårt landsting erbjuder förlossning på något av våra tre sjukhus då professionen anser att det behövs tillgång till avancerad vård vid en förlossning för att kunna erbjuda en god och patientsäker vård. Jag förlitar mig på deras kunskap, evidens och erfarenhet.

Idag är det ett av 21 landsting som erbjuder kostnadsfri assistans vid hemförlossning. För mig är det viktigt att vi erbjuder en god och patientsäker vård och att befintliga (knappa) resurser (personal och kronor) används på bästa sätt för våra länsinvånare.

Vad tycker du?

Radio Jönköpings inslag: http://t.sr.se/Uy4tfg