lördag, augusti 05, 2006

Matmuffins

Hittade ett recept på matmuffins i dotterns nya kokbok "Grön i köket" som jag premiärbakade igår. De var goda. Jag hade även i lite rökt skinka, men det behövs inte. Gott som mellanmål med te till. Tror även att de är goda till soppa.

Matmuffins med soltorkad tomat och fetaost (8-10 st)

5 dl vetemjöl special
2½ tsk bakpulver
½ tsk salt
3 ägg
½ dl rapsolja
2 dl naturell yoghurt
8 soltorkade tomater i olja
100 g fetaost
basilika

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa ihop ägg, olja och yoghurt. Rör ner det i mjölblandningen. Skär tomaterna och fetaosten i mindre bitar och tillsätt dem till smeten. Hacka basilikan och blanda i smeten. Klicka ut smeten i smorda muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

Receptet är alltså hämtat ur kokboken "Grön i köket"

1 kommentar:

  1. Det visade sig vara ett väldigt smaskigt recept. Fler liknande recept är välkomna.

    Testade en ny rapsolja nyligen och mycket är kvar. Så gärna fler smakrika recept med rapsolja.

    SvaraRadera