torsdag, juli 28, 2005

Vem förstår MFF?!?

IFK Norrköping har speluppehåll nu och den ledigheten hade väl kunnat inledas bättre än med förlusten mot Öster i slutminuterna. En ganska trist match för övrigt. Regnigt, grinigt och alldeles för få chanser. Det var kallt på Östra.

Nu är ju transferfönstret öppet och det värvas spelare till höger och vänster, en del blir lyckade värvningar andra floppar. På IFK Norrköpings värvningsfront är det tyst, alldeles för tyst för oss nyfikna och hungrande supportrar.

IFK har haft krokarna ute efter Malmö FF:s unge mittfältare Joakim Nilsson. Killen har haft en knäskada, men är återställd och ändå hyfsat långt från startelvan och bänken. Det handlade om ett lån säsongen ut. Nilsson ville själv till IFK för att få speltid och det mesta verkade klart från klubbens sida. Men icke. MFF meddelade då högst förvånande att det inte blir någon utlåning med hänvisning till osäkerheten kring Chanko och Olsson. Jag fattar ingenting! Nilsson har inte spelat en enda match i Allsvenskan denna säsong och om man surfar in på MFF:s supportersajt på Svenska fans kan man se att det finns nio (9) mittfältare i truppen inkl. Nilsson. Mittfältsbrist?!? Läser man namnen på övriga mittfältare förstår man att Nilsson inte är den spelare som MFF rankar högst, för att uttrycka det milt. Ur detta perspektiv är det ofattbart att man stänger möjligheten för en ung talang att få matchträning i ett superettalag. Pinsamt från Borg och Madsen.

Att IFK måste förstärka på mittfältet är odiskutabelt. Gallo är borta resten av säsongen p g a knäskada. Alm har spelat bra som defensiv mittfältare, men han behövs i anfallet. Han är tung att möta och en notorisk måltjuv. Och mål vill jag se mer av! Nästa match för IFK är kvartsfinalen i Svenska Cupen mot Assyriska den 3 augusti. Tills dess vill jag ha positiva nyheter från Micke Andersson!

Inga kommentarer: