tisdag, november 08, 2005

Lust och motivation

Idag har jag varit på ett väldigt bra, tänkvärt och inspirerande seminarium. Det hette "Lust och motivation" och föreläsare var Lou Rossling. Hennes tes är att med lust och motivation är det lättare att lära och man utvecklas bättre. Hon tog många exempel ur skolans värld. Ett exempel, varför heter det "roliga timmen"? Är alla andra timmar i skolan tråkiga? Vilka signaler ger det, att det är tråkigt att lära? Tänk på det ett tag.

För att vara/bli en framgångsrik människa behövs de tre ingredienserna mod, medmänsklighet och handlingskraft. Saknas någon del blir inte helheten bra. Hon uppmanade oss att behålla lusten och bad oss tänka på hur man ser på sin omgivning när man är nyförälskad. Ilskna, bittra och arga ögon ser inte skönhet. Det tål att tänka på. Skulle du vilja vara gift med dig själv? Skulle du vilja vara arbetskamrat med dig själv? Om inte, vem vill då vara det?

Hennes föreläsning innehöll många skratt men även svalda klumpar i halsen och tårar som blinkades bort. Tror att vi var många som lämnade det seminariet med många nya tankar och att förändringen börjar inom oss själva.

Inga kommentarer: