torsdag, december 08, 2005

Dagens Sturesson


Här är en bild på unge herr Sturesson från den tiden som han var distriktsordförande för kdu i Jönköpings län. Bilden är hämtad från en tidningsartikel där kdu vill införa en U-skattesedel. U-skattesedeln innebär att alla ungdomar under 25 år som inte har något ordinarie arbete eller ungdomspraktikplats kan bli egna företagare och utföra tjänster till privatpersoner och som inte konkurrerar med yrkesgrupper som redan finns. U-skattesedeln befriar ungdomar från moms och ungdomarna betalar endast 10 procent i arbetsgivaravgift. Ett förslag för att minska ungdomsarbetslösheten.

På bilden visar Andreas att det bl a kan handla om att skotta snö.

Året det begav sig var 1994. Och bilden är hämtad ur en artikel i VP.
Kanske ett förslag att damma av för kdu?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vem påstår att allt var bättre förr? I vart fall inte frisyrerna! :-)

Bilden är tagen en söndagseftermiddag omkring kl 15 på innegården bakom Vetlanda-Postens redaktion.

Å distriktstyrelsens (KDU) vägnar hade jag skickat ett pressmeddelande och föreslagit att U-skattsedeln skulle införas på försök i Jönköpings län. Kommer inte ihåg om det var Steve eller Bosse som skrev artikeln men vårt utspel gav ordentligt utrymme. Förstasidan och en rejäl artikel inne i tidningen. Så vitt jag minns gav det följande dagar också artiklar i såväl JP som VN.

När fick KDU i Jönköpings län en så stor artikel senast? :-)

I kategorin värdelöst vetande kan nämnas att bakom min rygg skymtar en svart dörr. Innanför denna ryms ett soprum där jag under min karriär som sopgubbe förutom hushållssopor ofta fick hämta stora, tomma plåtkonserver som hade innehållit de pfeferoni som serverats till kebaben då den dåvarande pizzerian Campino.

/Sturesson

Mia sa...

Den som skrev artikeln var Maria Honkanen.

Jackorna var inte heller bättre förr:-)

Anonym sa...

Men frisyren är sig ganska lik...
/ Hannah