onsdag, februari 15, 2012

Patientens eller politikernas fokus?

Noterade i gårdagens JP att (S) säger nej till att ens ta fram en modell för vårdval inom specialiserad öppenvård.

Vulgärargument som "finns en risk för att våra sjukhus blir som vårdgallerior där man kan gå in och shoppa vård till lägsta pris" hör inte hemma i en seriös politisk diskussion.
Undrar om Eskdahl ens läst handlingen till Planeringsdelegationens möte?!? Och Eskdahl borde väl veta att vårdval bygger på LOV, vilket gör att man inte konkurrerar om lägsta pris. Priset bestämmer ju uppdragsgivaren, d v s vi landstingspolitiker genom den s k Regelboken.


I underlaget till beslut som Landstingsstyrelsen ska ta ställning till står det bland annat: "Modellen ska syfta till att utveckla bättre och effektivare sätt att möta befolkningens vårdbehov och ta sikte på helheten där även vidareutveckling av vårdvalssystemet i primärvården är central." Vidare finns ett antal kriterier som modellen ska bygga på, ett av dem är att det är patienten som väljer vårdgivare.

Nej, S är än en gång ute och försöker vilseleda och skrämma upp länsinvånarna genom att måla upp de märkligaste bilderna av ett fantasiscenario. Ärligt talat vet jag inte var dessa fantasier kommer ifrån.

Kan tyvärr inte länka till artikeln i JP.

Inga kommentarer: