tisdag, april 03, 2012

Härlig premiär!

Igår var det äntligen dags för årets allsvenska premiär på Parken. Som traditionen bjuder åkte jag, H och en vän till oss på matchen och åt givetvis traditionsenligt pizza i Ektorps centrum före match. Stämningen var god i bilen upp och vi var överens om att en poäng är riktigt bra mot Helsingborg.
H skämtade också om att det vore bra med 4-4 mellan Örebro-Bönderna. Nu slutade matchen 3-4. Gissar att det tränas försvarsspel i Örebro och Bruket inför nästa match.

På vägen upp till Norrköping lyssnade vi på införsnacket på Radio Östergötland och fick höra att det fanns en oskriven regel om att bilar inte lappas några timmar före och efter match. Det stämmer inte. Alla vi som stod på parkeringen vid Ektorps centrum hade fått en liten present på 400 kr att betala... Men det gjorde inte så mycket en kväll som igår.

Vad gjorde det att det var lite kallt på läktaren när spelet värmde? IFK spelade riktigt bra och det hade inte varit orättvist om det hade blivit något mer mål. IFK hade ju flera heta chanser som var värda ett bättre öde än träff i virket eller rensning på mållinjen.

Undrar om Helsingborgs Bouaouzan ångrar sitt uttalande i gårdagens Expressen inför matchen mot Norrköping: "Vi är mästare och kommer att spela som mästare." Som sagt, högmod går före fall.
Man ska väl inte gnälla på någon spelare så här dagen efter en premiärseger mot svenska mästarna, men Hassan känns inte som tryggheten i målet och det var inte bara jag som höll andan vid ett par ingripanden.

Trots att IFK ledde med 1-0 mot svenska mästarna med kvarten kvar, satt några herrar bakom oss på läktaren och gnällde på att spelet var för stereotypt och lättläst. Inga dåliga krav som ställs på IFK.


F ö är det vackert att titta på fotboll i strålkastarnas sken.

Inga kommentarer: