lördag, maj 12, 2012

Ny familjepolitik

Igår var jag i Stockholm för att delta i Kristdemokraternas partifullmäktige. På agendan stod beslut om Kristdemokraternas nya familjepolitik.

Göran Hägglund var taggad och höll ett ideologiskt anförande.

 Ett av förslagen till ny familjepolitik var, och som sedan beslutades med stor majoritet. var att skrota de s k pappamånaderna. Kristdemokraterna anser att det är upp till varje familj att besluta  hur föräldraledigheten ska fördelas. Oj, vad det väcker känslor på Twitter och bloggar när Kristdemokraterna vill ge mer vardagsmakt till familjerna och minska det politiska styrandet av småbarnsfamiljers vardag. Det anses både reaktionärt och medeltida. Då är vi i gott sällskap för ca 80 procent av svenska folket vill också ha frihet att själva välja hur föräldraledigheten ska fördelas.

Det var frågan om de s k pappamånaderna som skapade mest och längst debatt på partifullmäktige och ordet köksbord förekom minst en gång i vartannat inlägg. Ordet bulldozer förekom en gång under debatten.

När man säger att slopandet av pappamånader ger minskad jämställdhet undrar jag om man utgår från att papporna inte vill ha tid tillsammans med sina barn? Vilken syn har man egentligen på moderna pappor?!?

Läs mer här

Inga kommentarer: