söndag, oktober 23, 2011

Äntligen över

Nu har slutsignalen äntligen ljudit för Allsvenskan 2011. En säsong fylld av magknip och ångest.
Det började över förväntan för IFK och sen kom streckångesten. Pust. Jag ville verkligen inte uppleva ännu en allsvensk parentes. Det hade varit nästintill omänskligt. Så, jag är såå glad över att IFK Norrköping spelar allsvensk fotboll även 2012. När allt blev klart i måndags satt jag på ett sammanträde med distriktsstyrelsen och följde matchen via sms-rapporter. Kunde inte låta bli att le mot mina kollegor när det var ett faktum att kontraktet var klart. De undrade nog varför jag satt där med ett leende mitt i den diskussion som pågick. 2012 blir det även östgötaderbyn i AS. Bönderna kommer att gå in för dessa matcher som om det vore CL-final...

Dagens match mot Prioritet Finans Göteborg var nog den första matchen i år som jag inte var nervös eller hade magknip. Den spelade ju liksom ingen roll, mer än äran att spela i det vackra röda bortastället. Och det är ju inte litet det.
Men, trots allt kändes det lite trist att förlora. Handen på hjärtat, var Pekinglirarna på tå? Fanns fighterhjärtat där? Näe. Allt var ju klart. Det var allt lite lojt, många felpass och inget krigande till 100 %. Det finns en match till som jag inte brytt mig om det blev vinst eller förlust - sista matchen mot Degerfors i Superettan 2007. Märklig känsla. Jag vill ju att IFK ska vinna alla matcher.

De spelare som jag tycker har lyft sig under hösten är framför allt:  • David Wiklander som spelar smart och har blick för spelet.

  • Christopher Telo som har blivit tuffare och spelar med mer självförtroende.

När Niklas Westberg åter fick förtroendet mellan stolparna lyfte laget och jag vill nog påstå att han är en av de viktigaste förklaringarna till att IFK Norrköping spelar i Allsvenskan 2012


Martin Smedberg-Dalence har varit stabil hela säsongen. En bra värvning.


Bytet till 4-4-2 gav ett tryggare spel. Synd att det skiftet kom så sent.


Inför 2012 önskar jag att Astrit Ajdarevic mognar till lite. En underbar spelare som kan bli hur bra som helst. Men han har en hel del kvar att lära för att bli en klasspelare.


Får man önska något inför nästa säsong, så vill jag gärna se att Westberg blir kvar mellan stolparna, att det värvas en rejäl och rutinerad mittback och en rutinerad gnuggare på mittfältet. Sen kan det gärna fyllas på med breddspelare på övriga postioner.


Jag var tveksam till Janne A när han kom till Norrköping, men han har övertygat mig om att IFK Norrköping har framtiden för sig. Han verkar även vara en enkel och trevlig person som vågar visa känslor och får spelarna att ge det där lilla extra. Sen är det ju ett extra plus att han tar sig tid för oss supportrar och svarar på både omöjliga och möjliga frågor utan att låta irriterad. Hatten av för Janne!


Nu ser jag fram emot Silly Season och de förstärkningar som behövs av truppen inför nästa säsong. PSI har ju meddelat att det finns pengar. Träningsmatchen mot Bönderna är inbokad.


Ser också fram emot att få gå på någon bra konsert på Parken sommaren 2012. Varför inte Krunegård, Eldkvarn och någon mer bra artist?


Har fått frågan om varför jag inte bloggar lika mycket om IFK längre. Ja, inte beror det på mina känslor och engagemang för IFK. Snarare beror det på att jag har helt andra arbetsuppgifter sen i november och känner att jag inte hinner blogga lika mycket. Dessutom har Twitter och Facebook tagit över en hel del av det som jag tidigare bloggade om.


Nu är det tid för återhämtning för oss supportrar. Det behövs. Vi kommer vara laddade till försäsongsmatcher och den allsvenska premiären 2012. Vackra IFK Norrköping!

Inga kommentarer: