tisdag, december 18, 2007

Var är julkänslan?

Om man tittar ut genom fönstret är det svårt att tänka sig att det är julafton om mindre än en vecka, bortsett från grannarnas adventsstakar och stjärnor i fönstren. Vädret är grått, disigt och mulet likt en oktoberdag. Inte mycket till julkänsla inte.

Då får man väl försöka att hitta lite trevlig julstämning själv med tända ljus, doften av apelsiner och kryddnejlikor. Detta kan toppas med trevlig julmusik på stereon. Fram till fredag ska det julstädas, läggas in sill, bakas vörtbröd och julgodis, samt inhandlas mat inför julhelgen. Det sista drar jag mig för. Det är alldeles för mycket folk i affärerna. Trångt och varmt. Puh. Blir trött bara jag tänker på det. Vilken är bästa strategin, tidig morgon eller sent strax före stängning om man inte vill trängas i mataffären?

I min familj har det varit tradition (skriver har varit) att julskinkan griljeras kvällen före julafton och den första ljuvliga skinksmörgåsen inmundigas till frukost på julaftonen. Nu är det inte så längre. I helgen tjatade äldste sonen och maken om julskinka och en liten skinka inhandlades, griljerades och åts upp. Är det inte några traditioner som är "heliga" längre?!?

...jodå, det var gott med julskinka med massor av sötstark senap:-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Är det inte bäst att handla på förmiddagen? Runt 10.30. Då är ju de flesta i skolan eller på jobbet.
//FIA