onsdag, april 27, 2005

Zidane på Parken

Igår presenterade sig IFK:s nyförvärv, marockanske fransmannen Abder Kabous, för publiken på Parken. Och som han gjorde det! En frispark från ca 20 meters håll som skruvade sig rätt in i det närmsta krysset, otagbar för målvakten. Det var Zidane-klass på det målet!

IFK verkligen kämpade till sig segern med 2-0 mot AIK inför en rekordpublik. Alms 2-0 var typiskt för honom. Han finns där när chanserna dyker upp. Det var länge sen jag så IFK:arna stå upp och kämpa en hel match på detta sätt. Härligt! Det värmde i den kyliga vårkvällen på ståplatsläktaren. Vi var 14 373 fotbollsintresserade som hade begett oss till Parken för att se superettan och av dem var ett par tusen AIK:are. Inramningen var allsvensk och spelet går inte heller att klaga på även om planen inte var den bästa.

Peking Fanz tifo var snyggt. De hade gjort en stor flagga där en snok jagar en råtta och under stod det "lunchdags". Det hela ramades in med blå och vita flaggor som hela östra läktaren viftade med. Bra jobbat, PF! Och visst, gnaget blev en mumsbit för snoka. Men kampen om "läktarsången" knep AIK-fansen, även om det blev väldigt tyst när Zidane, förlåt Kabous, knorrade in 1-0.

På söndag väntar TFF borta på Vångavallen. Med samma kämpainsats som igår lär det bli seger, även om TFF är svåra att möta på hemmaplan. IFK har inlett säsongen bra och går man på i samma anda lär det räcka långt, förhoppningsvis ända upp i Allsvenskan. Men än återstår 28 matcher. Gårdagens hemresa gick lätt. Det var nerförsbacke hela vägen hem till Tenhult! Nästa match på Parken för min del blir troligtvis mötet mellan IFK och klassiska Degerfors.

Till sist. Jag hade ju tippat att det skulle bli 2-1. Och det hade det mycket väl kunnat bli eftersom Roth räddade en boll på mållinjen och det kanske skulle varit straff när Rubarth ramlade i straffområdet. Två målskyttar blev det dock och jag prickade in en av två. Inte så illa. Brukar spela på resultatet när IFK spelar och idag går jag med lätta steg och hämtar ut vinsten efter att ha satsat en tjuga på 2-0. 2-0 gav 11,17 gånger insatsen och det räcker till lite mys med barnen.

Inga kommentarer: