fredag, september 25, 2009

Två dagar med sikte på valet 2010

Hemma igen efter två dagars alliansgruppmöte i Örserum. Vi har ägnat dagarna åt budget 2010 och valet 2010. Efter tre års regerande märker man hur sammansvetsade partierna är, samarbetsviljan är god och viljan att regera vidare är stor. Det är go stämning i Alliansen och skrattet finns alltid nära. Har man kul tillsammans är allt så mycket lättare!

Igår fick vi bra genomgångar av budgetförutsättningarna och man kan konstatera att det är stramt budgetläge, men att vi kommer att reda ut denna ekonomiska kris på ett bra sätt. Det finns inget utrymme för nya reformer, men vi behöver inte heller varsla personal utan kan fortsätta ge våra invånare en god vård med hög tillgänglighet och erbjuda ett kulturutbud av hög kvalitet. Det känns gott. Landstinget i Jönköpings län är ett välskött landsting med engagerade medarbetare.

I diskussionerna inför valet 2010 fanns en samstämmighet om vilka frågor som ska prioriteras och hur vi ska jobba för att fortsatt få väljarnas förtroende för att leda landstinget. Nu gäller det att omsätta det i praktiken.

Kan konstatera att det finns olika syn på vad romantiskt är. Igår sa en man följande vid middagen: "Åh, så romantiskt. Nymåne och oxbringa!" I mina ögon inte så romantiskt...

Imorgon är det Alliansdag i länet och Alliansen är ute och träffar väljare i alla kommuner. Vi ses i Jönköping imorgon!

Inga kommentarer: