tisdag, september 08, 2009

Vårdvalet ett steg närmre

Denna tisdag har ägnats åt Landstingsstyrelsen (LS). På förmiddagen var det gruppmöte inför LS och så själva LS efter lunch. Ärendelistan var låååång, men sammanträdet klarades trots det av på två timmar. Vi har ju ingen debatt på våra LS-sammanträden. Det var förresten premiär för LS i det fräscha nyrenoverade sammanträdesrummet.

Det känns bra att vara med och styra ett välskött landsting där ekonomin är under kontroll, tillgängligheten är bra och patienterna visar stor nöjdhet med vården. Men det gäller att inte slå sig till ro. Det finns ständigt saker som kan förbättras. Gårdagens besked om extra statsbidrag var välkommet. Det väntar tuffa år och utmaningar. För vårt landsting innebär det ca 108 miljoner extra 2010.

På dagens ärendelista bl a regelboken för vårdvalet. Kan konstatera att de justeringar som (S) yrkade på och voterade om, i princip bara var små justeringar i marginalen som inte förändrade något i sak. Socialdemokraterna står m a o bakom Vårdvalet i Jönköpings län. Gott! Det är bara Vänsterpartiet som är emot att stärka patienternas inflytande och möjlighet att välja vårdcentral. Den 22 september behandlar fullmäktige regelboken för vårdvalet.

Vi behandlade även ett antal revisionsrapporter. Landstingets revision fungerar bra och granskningarna utgör bra underlag i förbättringsarbetet.

F ö känner jag mig inte helt kurant. Fryser och är allmänt hängig. Får hoppas att jag inte dragit på mig grisasnor utan att det bara är allmän trötthet.

Inga kommentarer: