onsdag, juli 20, 2011

Roadtrip i södra Italien

Nyplockade solvarma persikor

Tursi
Klippstaden SassiImorse gav vi oss ut på en roadtrip i södra Italien i vår lilla Fiat Panda. Första anhalten var Matera och klipp- och grottstaden Sassi. Otroligt vacker!


Via kurviga vägar genom landskapet som bestod av olivlundar och öppna fält nådde vi Policoro vid Joniska kusten. Tyvärr blev det inget bad i havet p g a för starka vindar. Många bränder i regionen gjorde luften rökfylld och "molnig". Vid stranden inhandlade vi nyplockade solvarma persikor. 2 kg för 2 euro. Så, nu gäller det att äta persikor! Sååå goda!


Målet för resan var Tursi där vi skulle träffa Pietro som skulle visa oss två lägenheter. Kan väl säga att resan upp till Tursi var lite väl äventyrlig för min smak på de smala kurviga vägarna. Tursi är litet, pittoreskt och min sinnebild av Italien. Gubbarna satt samlade på torget och pratade, gatorna var trånga och tvätten hängde ute. "Alla" körde runt i "mopedbilar" med flak. En av de lägenheter vi tittade på hade ingen själ, även om det var minst att göra på den. Den andra fastnade jag för. Terrass med utsikt över berget och dalen. Ljuvligt! Pietro var väldigt mysig, men kunde ingen engelska. Vi förstod dock vad han menade;-)


Vägen hem (som GPS:en föreslog) tog oss via fyra italienska stadskärnor. Hm. Inte riktigt min grej. Har dock kunnat konstatera att fartskyltarna bara är en rekommenderad hastighet... Väl tillbaka på hotellet fick vi oss en riktigt god pasta med scampi. Vi kommer att sova gott i natt! Ciao!

2 kommentarer:

Steve sa...

Italienska stadskärnor. Hjälp! Låter annars som riktigt härliga dagar.

Mia sa...

Det har varit riktigt härliga dagar i södra Italien och jag skulle kunne tillbringa mycket tid här. Så trevliga människor, vacker miljö och god mat & dryck. Köra bil i stadskärnorna gick förvånansvärt bra och blinkers används i Italien jmf med i Sverige, vilket underlättar. Men hastighetsskyltarna följs inte...