måndag, juni 27, 2011

Sommarledighet!

Idag var egentligen sista ordentliga arbetsdagen för mig på kansliet. Mejl har besvarats, skrivbordet rensats och reseräkningar attesterats. En termin har avslutats.

Det har varit en intensiv tid ända sen valet. Nya uppgifter att sätta sig in i. Trots att det är otroligt stimulerande, roligt, lärorikt och intressant, är jag trött. Jag behöver ladda batterierna. Få ny energi. Det har i princip gått i ett sen sommaren 2010. Därför hoppar jag över Almedalen i år. Allt har sitt pris. Inser dock att min kropp redan har protesterat ett par gånger med febertoppar och då är det bäst att lyssna. Jag vill hålla hela mandatperioden ut. Jag har så mycket som jag vill genomföra!

Den riktiga ledigheten infinner sig dock inte förrän efter Kristdemokraternas riksting som hålls torsdag-lördag i Umeå. Det ska bli otroligt roligt att träffa partikamrater från hela landet och mejsla ut partiets politik för de kommande åren. Vi ska behandla över 300 motioner. Så, intensivt och roligt det lär bli! Utlovar uppdateringar via blogg och twitter. Du kan följa Rikstinget via Svt Forum om jag inte är helt felunderrättad.

Som landstingsråd har man dock inte helt semester. Vi förväntas svara på mejl och ha telefonen på i princip hela tiden. Inga problem för mig. Svara på mejl och telefon kan man göra í solstolen på altanen eller i Italien. Men jag behöver inte göra mig i ordning för att gå på sammanträden. Det underlättar.

Sommaren ska jag ägna åt att pyssla om familj, hus och att läsa böcker. Kan dock erkänna att jag stoppade ner ett par utredningar i väskan när jag lämnade kansliet i eftermiddags. Politiskt skadad?

2 kommentarer:

Steve sa...

Nästan genomgående kloka tankar. Vackert så.

Steve sa...

Nästan genomgående kloka tankar. Vackert så.