tisdag, juni 28, 2011

Bortsprungen katt i Tenhult! *uppdaterad*

Hade planerat för en lugn och mysig grillkväll tillsammans med H, men nu blev det inte så. Vi fick oväntat besök.

Vid 15-tiden hörde jag hur det jamade och gnällde under altanen. Vid 17-tiden när jag började grilla dök det upp en okänd, utsvulten och skadad katt. Vi fick hjälp av grannen att ta av och kolla halsbandet som hade hamnat fel och orsakat ett stort öppet och illaluktande sår längs med halsen och vid ena benet. Inget namn i halsbandet. Varför sätta halsband på katten utan att ange namn eller telefonnummer?!? Katten fick mat (trots att man inte ska ge andra katter mat) och åt som om den inte sett mat på evigheter. Stackarn.

Vi kontaktade Polisen som inte hittade någon katt som stämde in på beskrivningen i sitt register för bortsprungna katter. De skulle skicka en bil med utrustning för att kolla om den var chippad och sen skulle Polisen avgöra vad som händer med katten. Vid 22.30-tiden har Polisen inte dykt upp. Vi vill iallafall INTE ha en katt till. Katten verkar dock ha fattat tycke för H.

Kollade med grannar om de saknade en katt. Inget napp. Vad gör vi? Hur synd det än är om katten har jag inte lust att stå för veterinärkostnaderna. De lär bli höga! Djurens vänner höll på och flyttade. Vi får lämna den ute på altanen för natten. Känns inte bra, men vi har gjort vad vi kunnat.

Är det ingen som saknar sin katt i Tenhult?!? Den lär ha varit borta i flera dagar för den var utsvulten. På Konsum i Tenhult satt iallafall ingen efterlysning. Katten vill hem och behöver vård!

Det är tur att tåget till Umeå och Kristdemokraternas riksting går imorgon kväll, för jag har inte hunnit tvätta, packa eller betala räkningar som planerat...

Vid 23.30 kom Polisen och tog med den stackars katten.

Inga kommentarer: