onsdag, oktober 04, 2006

Allians även i landstinget

Äntligen är förhandlingarna om vilka som ska styra landstinget klara. Det blir Alliansen även i Landstinget! Centern har ju tidigare samarbetat med Socialdemokraterna, men efter maktskiftet på riksnivå blev det även en allians i länet. Härligt!

Ska bli roligt att som nyvald ledamot få vara med i majoriteten som styr landstinget. Det är ju lättare att påverka då. Det lär bli annorlunda med socialdemokraterna i opposition. De är ju vana att "gå i huset" med tjänstemännen. Nu ska de finna sin roll i opposition. Dessutom brukar socialdemokrater i opposition vara fruktansvärda. Gnäll och överbud. Men, det triggar till att vi måste vara mer pålästa och insatta och drivande. Inte be om ursäkt för att väljarna har gett oss mandat att styra landstinget. Det blir fyra spännande år.

Nu väntar förhandlingar om poster i utskott, styrelser och delegationer och därfter ska partiets nomineringsgrupp ordna den bästa uppställningen till dessa uppdrag. I november tas beslut om detta på Landstingsfullmäktige.

Inga kommentarer: