lördag, oktober 21, 2006

Stockholm i dagarna två

Hemma igen efter två dagar i Stockholm. I torsdags var det ombudsmannakonferens och i princip hela dagen ägnades åt valutvärdering. Nästa ombudsmannakonferens lär rymmas i en mycket mindre lokal då den ena efter den andra ombudsmannen slutar sin tjänst. Tråkigt.

En ombudsman sa följande ang. tillströmningen av nya medlemmar:
"Vi hade en samling för nya medlemmar igår; läkare, skatteinformatörer... Jättekompetent folk. Inte en enda nörd!" Vet inte vad de är vana vid för medlemmar i denna ombudsmans distrikt...

Fredagen var det partifullmäktige och därefter "regeringskonferens". Våra statsråd och riksdagens gruppledare redogjorde för regeringsförklaringen, arbetet på departementen och ansvarsfördelning, statsbudgeten och de nya kraven på partiorganisationen nu när vi är i regeringsställning. Mats Odell var verkligen i sitt esse igår. Han gjorde presentationen av statsbudgeten t o m ganska rolig. Inte dåligt. Men hur är det med Odell och tekniken? När han gick upp i talarstolen ringde hans mobil (som var satt på ljudlöst) och det surrade rejält i ljudanläggningen. Han försökte först ignorera den och åhörarna skrattade. "Jag måste nog stänga av den här" sa han när det fortsatte att ringa. Åhörarna instämde skrattande. Men det var vissa problem innan han lyckades stänga av den... Ny mobil?

Uppsnappat under "regeringskonferensen":

"Är det en statlig uppgift att tillverka vodka? Absolut!"

"2010 ska vi vara ännu vackrare och attraktivare." (blir det en satsning på styling av våra förtroendevalda nu?)

"Jag vet inte om jag är spelminister också." (apropå Odells allt längre titel som statsråd)

"2 miljoner flyger med Ryanair till Sverige. Men vart vill dom? Till tystnaden, myggen och mörkret."

"Kan vi lägga patienten på operationsbordet? Det gör ont. Men annars är det obduktionsbordet som gäller."

"Jag går till kontoret." (blygsam benämning på ett departement)

Inga kommentarer: