Efter surfande och bläddrande i tidningar och kokböcker har vi fastnat för följande rätt till vår nyårsmiddag:
Oxfilé med parmaskinka
en handfull hackad mejram
2 vitlöksklyftor, krossade och hackade
4 oxfiléskivor á 175 g
8 skivor parmaskinka
125 g mozzarella skuren i 4 skivor
salt&peppar
1. Blanda samman mejram och vitlök. Smaksätt med salt och peppar. Vänd filéerna i örtblandningen och slå sedan in dem i parmaskinkan. Se till så att hela köttbiten täcks av skinkan.
2. Lägg filéerna på smort grillgaller och sätt in i mycket het ugn, så högt upp som möjligt utan att de bränns. Stek köttet i 3 min på varje sida för rött kött, 5-6 min för nästan genomstekt och 8 min för genomstekt.
3. Lägg mozzarellaskivorna på köttbitarna, sätt tillbaka i ugnen och grilla tills osten smälter och börjar få färg.
4. Ta ut köttbitarna ur ugnen och låt dem vila i 5 min innan de serveras.
Till detta serverar vi klyftpotatis, sallad och vitlöksbröd.
Desserten består av chokladmousse med banan och grädde.
Receptet är hittat i kokboken "Italienskt på 30 minuter" av Fran Warde
söndag, december 31, 2006
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar