söndag, september 30, 2007

Här kommer Hannahs recept

Pestopastan är superenkel och jättegod. Ett recept som visst är hämtat hos denna man.
Blanda kokt spaghetti med mycket pesto och stekt halloumiost och stekta körsbärstomater. Servera med exempelvis serranoskinka. Voilà!

Så till Hannahs hjortronglass (parfait)

3 dl hjortron, eller hjortronsylt (ca 400g)
4 st äggula(or)
1 dl socker, (halva mängden om sylt används)
0,5 dl vatten
4 dl vispgrädde
4 cl hjortronlikör

Tillagning:
Receptet ger ca 12 bitar parfait.
1. Blanda äggulor, socker och vatten i en bunke. Ställ bunken i vattenbad på spisen och vispa kraftigt tills krämen tjocknar och blir vit och porös.
2. Låt krämen kallna i kallt vattenbad under vispning.
3. Vispa grädden så att den blir fast men var försiktig så att den inte blir för hård och spricker. Rör ned grädden i krämen tillsammans med de mosade bären (sylten).
4. Häll ner krämen i en springform med löstagbar kant (ca 20 cm i diameter, eller små portionsformar). Botten ska vara täckt med plastfolie. Ställ i frysen ca 4 timmar.
5. Stjälp upp parfaiten, dela den i tårtbitar och garnera med vispad grädde och mandelflarn.

Servera med lättvispad grädde mandelkex, mandelflarn

Receptet är framtaget av Tastelines matkreatör Sara Ghisler

Inga kommentarer: