onsdag, november 18, 2009

Ett par kommentarer om lite av varje


Ensamkommande flyktingbarn
Såg i media att Vellinges kommunalråd har fått Skånemoderaternas uppdrag att övertyga 22 M-ledda kommuner i Skåne att ta emot ensamkommande flyktingbarn. Känns inte riktigt som rätt man för det uppdraget. Mig veterligen har inte Vellinge något avtal med Migrationsverket om att ta emot ensamkommande flyktingbarn. Kanske dags att börja på hemmaplan innan man har trovärdighet i frågan.

Ny svensk EU-kommissionär
Regeringens nominering av EU-minister Cecilia Malmström som ny svensk EU-kommissionär är ett klokt val. Malmström är mycket kompetent för det uppdraget. Att hon är kvinna är sekundärt. Nu hoppas jag att hon får en viktig portfölj att förvalta.

Sveriges Kvalitetskommun 2009
Säger stort GRATTIS till Stockholm och äldreborgarrådet Ewa Samuelsson (kd) till utmärkelsen Sveriges Kvalitetskommun 2009. I motiveringen skriver man bl a följande: "Juryn vill särskilt peka på informationskanalen "Äldre direkt" och en väl fungerande valfrihet inom äldreomsorgen, som goda exempel på kvalitetsutveckling i kommunal verksamhet." Kristdemokrater i den politiska ledningen gör skillnad!

Vaccinationsköerna
Radio Jönköping, Jnytt och JP rapporterar om att vaccinationsköerna var långa igår när människor i åldern 18-30 år kunde vaccinera sig. Det är ju glädjande att så många vill vaccinera sig! Mindre glädjande var att läsa att många fick vända hem för att vaccinet inte räckte till alla. En av orsakerna till detta var att en del människor har svårt att respektera när det är deras tur att vaccinera sig. Eller tror det att de är yngre än de är? Jag har svårt för denna egoism. Jag hoppas innerligen inte att de personer som tagit någon annans vaccin sitter och gnäller vid fikaborden om vaccinationsköer och att vaccinet tagit slut. För de bör skämmas. Vänta på din tur, vaccinet räcker till alla.

Inga kommentarer: