söndag, januari 31, 2010

Korta kommentarer om Kommun- och landstingsdagarna

Lite sent, men här är några korta, personliga kommentarer om Kommun- och landstingsdagarna i Jönköping.

Det var härlig stämning bland deltagarna och det låg förväntan i luften inför den stundande valrörelsen. Alla verkar taggade till tusen. Kristdemokraterna är inte uträknade även om en del motståndare och media försöker sätta den stämpeln. Vänta ska du få se!

Göran Hägglunds tal var som vanligt lysande och ännu bättre blev det när han kunde tala mer fritt och avslappnat med hjälp av prompter. Han var tydlig, rak, allvarlig och givetvis rolig. Hans tal kan du läsa här. Under och efter talet viftades det med skyltar med orden trygghet, valfrihet mm. Kanske lite för amerikanskt för min smak...

Jag var seminarievärd för miljöseminarierna på fredagen och både politiken och viljan finns att ta fighten för att Kristdemokraterna ska vara Sveriges bästa miljöparti.

Festen var riktigt lyckad och inte blev den sämre av mycket bra musik av Showkanalen. De fick t o m upp Hägglund på scenen för att sjunga med i Rolling Stones "Honky tonk woman". På rikstinget var det stagediving, nu sång. Vad händer på scenen i Örebro?
Attefall i brynja och keps var ingen vacker syn, men rolig.

På lördagen var jag på ett mycket intressant, lärorikt och tänkvärt seminarium om "De sista ljuva åren" - palliativ vård. Här är ett område som behöver utvecklas! Staffan Lundström från Stockholms Sjukhem delade med sig av sin kunskap och erfarenheter på ett pedagogiskt sätt. Han sammanfattade seminariet med att säga "Frågan är hur du och jag egentligen vill ha det när vi dör?"

Freja Musikteater gjorde ett bejublat framträdande med "Assistenten". Det blev stående ovationer. Efteråt fick jag många kommentarer och frågor om Freja. Kul!

En annan som fick stående ovationer och mottogs med kärlek var Marcus Birro. Han höll ett tal som både var roligt, tänkvärt och allvarligt.

Dessa dagar är betydelsefulla för mig som landstingspolitiker. Det är tid för att ta in ny kunskap, inspiration och utbyte av erfarenheter. Inte minst får man möta vänner från hela landet och det är alltid lika trevligt.

Inga kommentarer: