tisdag, januari 26, 2010

Lönedags!

Enligt en undersökning är 40 procent av svenska folket inte medvetna om vad jobbskatteavdraget gett i förstärkning till hushållskassan, vilket är mycket märkligt. Det handlar ju om en rejäl förstärkning.
I dagarna kommer årets första lön och du kan själv räkna ut vad Alliansens politik har betytt för din plånbok genom att gå in på jobbskatteavdrag.se.
Se med egna ögon hur mycket mer du får behålla av lönen jämfört med 2006. Frågan är hur mycket vänsterpartierna vill ta tillbaka genom skattehöjningar om de (hemska tanke!) vinner valet?

19 kommentarer:

Anonym sa...

Tack Mia för ett bra blogginlägg.
Regeringen måste bli bättre på att berätta om jobbskatteavdraget, framförallt för alla yngre som ska rösta i höstens val!

britta sethson sa...

En ännu värre tanke är att alliansen sitter kvar med stöd av SD.

Alla är inte friska och och har ett jobb. Men alla är vi medborgare i Sverige.

Anonym sa...

Vore himla kul med "Hemska tanke" om så kunde ske. Jag skulle definitivt stödja att sjuka finge pengar istället och arbetslösa höjd a-kassa om jag kunde få se massor av egoistiska höginkomsttagare må illa över några tusenlappar mindre i plånboken.

Jag skulle må jättebra av det.

Låt oss välja in en vänsterregim som verkligen höjer skatter med säg 200 miljarder.
Det skulle vara precis motsatsen vad alliansen tänkt de har tänkt sänka skatten med 80 miljarder om de vinnar valet det skulle betyda 180 miljarder smmanlagt som de sänkt skatten.
En motsats med vämsterregim skulle faktisk kunna höja skatten med 300 miljarder och det skulle faktisk inte skapa samma kaos som sjukförsäkringen skapat.

Öga för Öga tand för tand.
Den varianten gilla jag.

Anonym sa...

Anonym skriver: "Tack Mia för ett bra blogginlägg.
Regeringen måste bli bättre på att berätta om jobbskatteavdraget, framförallt för alla yngre som ska rösta i höstens val!"

Precis berätta om a-kassans försämring och sjukförsäkringen, om hur många unga som blivit arbetslösa. hur mycket kapitalister och egoister fått i plånboken medan unga får gå till sociala
Tala om det
Gör det under kristen anda
När alliansen kom i makt lämnade jag svnska kyrkan direkt.
Religiösa är ett davla pack så enkelt är det.

CarlB sa...

En av anledningarna till att folk inte vet om skatteavdraget är att fackföreningarna har inte informerat om det. Eftersom dessa är styrda av sossefigurer från Sture Nordh till Wanja Wedin vill dom inte berätta att deras medlemmar fått mer pengar i plånboken.

britta sethson sa...

Fackföreningsledarna väljs demokratiskt av sina medlemmar.

Kanske ville man helst ha en person med vänsteråsikter där för att man vet att de bäst tar tillvara medlemmarnas intressen. Svenskarna är inte idioter.

Tobias sa...

Det är väl inte så konstigt att 40% inte vet det (Oj ännu en undersökning där man frågan mellan 1000 och 10000 av 9 miljoner)
Pengarna de inte betalar i inkomstskatt betalar de i nya skatter istället, höjning av a-kasse avgifter etc etc. Sluta med tunnelseendet, snälla!

Anonym sa...

Varför ska facket berätta om jobbskatteavdraget. Det är väl ändå regeringens sak. Har regeringen talat om att sänkning av a-kassen leder till sämre löneutveckling.
Nä de har de inte.
Har regering talat om hur försämrat välfärden blivit gällande sjukförsäkring a-kassa, pensioner. Eller den högre skatt dessa grupper får betala på lika inkomst.
Moderaterna de bara manipulerar och förmörkar för folket så de inte får veta den rätta sannigen.

Jag tycker vi kan friställa denna regim och skkicka dem till Svalbard.

A sa...

Jag känner flera arbetsovilliga människor som inte har haft ett jobb på hela sitt vuxna liv. Antingen ljuger man för a-kassan eller för socialen, då trillar pengarna in. Sen åker de till Danmark eller Holland för att begå brott som alltid ger några tusenlappar extra. Dessa typer röstar alltid på socialdemokraterna och kallar sig arbetarklass. Vänstervarning!

LarsGHolmlund sa...

Du undrar varför 40% inte uppmärksammat aliansens skattesänkningar.
Här kommer lite siffror. En person med en månads lön på 20000/månad har fått en tolal skattesänkning på 1515/månad, mellan 2006 - 2010. Räknar man bort den förhöjda A-kasseavgiften på 200/månad så blir nettot 715/ månad under perioden. Jämför det med Reinfeldts skattesänkning på 4200 under samma period.
Uppdelat på år 2007 585, 2008 49, 2009 77 och 2010 4 kronor/månad.
Underlag skatteverkets tabell 34.

Kent K. sa...

Jobbskatteavdragets baksida:

"Vi vill inte ha lönesänkningar"
Anders Borg i Rapport, 19 maj

"Förbättrar lönebildningen: förstärker outsider och sänker reservationslönen"
Anders Borgs statssekreterare Per Jansson förklarar fördelarna med att sänka inkomst-skatten, vid ett möte på UD, 26 augusti."

Länk till expressens artikel:
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1701097/hemliga-planen-sank-lonerna

Citat ur artikeln:
"Trots att regeringen säger sig inte vilja sänka lönerna, så använder de alltså lönesänkningar som ett argument för sin politik på sina egna möten.
Nationalekonomen Stefan de Vylder förklarar begreppet "reservationslönen":
- Det är den lägsta lön som någon är villig att jobba för.
Om man sänker reservationslönen, innebär det att man pressar ned lönerna?
- Ja, det kan man säga. Många skulle säga att man då bäddar för det här med "working poor", som är ett begrepp i USA. De som jobbar mycket men ändå har dåliga löner."

Något att tänka på för dem som är lyckliga över jobbskatteavdraget, det kanske inte är så bra för oss i förlängningen! Ja, döm själva!

Kent K. sa...

Jag är en arbetare som fram till den 25 oktober förra året hade ett jobb!

Jag är en arbetare som numera är arbetslös!

Jag är en arbetare som efter Alliansens tillträde störde mig ganska rejält på den avsevärt höjda A-kasse avgiften!

Jag är en arbetare som trots det tyckte att det var lite småtrevligt med jobbskatteavdraget. Inte för att jag behövde det, klarade mig utmärkt på lönen innan!

Jag är en arbetare som inser att jag nu när jag är arbetslös är lurad och får betala för jobbskatteavdraget!

Jag är en arbetare som av Alliansen fått, förutom den höjda avgiften, också sänkt tak i A-kassan!

Jag är en arbetare som efter arbetslösheten förlorat 6 000:-/ mån netto!

Jag är en arbetare som förlorat 600:-/ mån. netto i A-kassa med Alliansens politik!

Jag är en arbetare som numera lever på marginellt högre summa/mån. än vad som av skattemyndigheten anses vara existensminimum!

Jag är en arbetare som hade haft mat i en vecka för de 600:-/mån. som Alliansen tyckte var för dåligt incitament för att söka nytt arbete!

Jag är en arbetare som tycker det är fel att i en lågkonjunktur bedriva en arbetsmarknadspolitik för högkonjunktur!

Jag är en arbetare som inte tror att sänkt skatt på arbete, med lånade pengar är en bra investering!

Jag är en arbetare inte tror att dessa skattesänkningar kommer att ge ens i närheten alla de av Alliansen förväntade jobben!

Jag är en arbetare som ser en oerhört stor fara för att vi med denna politik enbart får en låglönemarknad!

Jag är en arbetare som faktiskt tror att detta också är Alliansens mål!

Jag är en arbetare som inte tycker att Alliansens sjukförsäkringsreform är rimlig, den är rent av omänsklig!

Jag är en arbetare som anser att Alliansen håller på att bygga ett kallt och empatilöst samhälle!

Jag är en arbetare som inte vill att mina två barn skall behöva leva i ett sådant kallt samhälle!

Jag är en arbetare som inte vill att mitt lilla 10 månaders barnbarn skall behöva växa upp i ett sådant kallt samhälle!

Jag är en arbetare som inte själv vill leva i ett sådant kallt samhälle!

Jag är en arbetare som vill få bort Alliansen i September!

Jag är en arbetare som kommer att rösta på Socialdemokraterna i valet!

Mia sa...

Ber om ursäkt att jag inte kommenterat era kommentarer tidigare, men jag har inte haft tillgång till dator förrän nu.

Britta// Tyckte du att det var mänskligt att 140 personer per dag förtidspensionerades utan att man erbjöd rehabilitering och möjlighet att återvända till arbetslivet? Hur mycket protesterade du då?

På vilket sätt blir det bättre för sjuka och arbetslösa om man höjer inkomstskatten? Man blir varken friskare och det skapas inte fler arbetstillfällen.

Det är inte sant att jobbskatteavdraget äts upp av en höjning av andra skatter och avgifter. Jobbskatteavdraget har varit bra och gett en rejäl förstärkning av hushållskassan.

Peter Doyle,som ledde IMF-delegationen, fick frågan om det finns något regeringen borde ha gjort annorlunda.
Han svarade: - Det är svårt att se hur de skulle kunnat ha hanterat situationen bättre.

Så, grattis till er som tror att det blir ett paradis med högre skatter om vänsterpartierna kommer till makten igen. Det är lätt att glömma hur det såg ut de senaste 12 åren med vänsterstyre.

Kent K. sa...

Att glömma de här snart fyra åren med Alliansen vid makten blir blir svårt för de som drabbats av era försämringar i trygghetsförsäkringarna!

Britta Sethson sa...

Nej jag tyckte inte att det fungerade bra med sjukförsäkringen tidigare heller. Mycket kunde ha varit bättre.

Men nu är den totalhavererad.... Det håller inte att peka på brister som fanns förut för att försvara en förändring till ännu sämre.

En bekant hade cancer och skickades hem från lasarettet för vård i livets slutskede mha hemtjänsten. Han kunde inte ens gå men eftersom han inte gick och anmälde sig arbetslös på arbetsförmedlingen så riskerade han att bli helt utförsäkrad

Som tur var ryckte hemtjänsten in och hjälpte till att reda upp det hela.

Men det är väl kristen människosyn som genomsyrar den nya försäkringskassan och som applåderades av alliansen då när den röstades igenom.

LarsGHolmlund sa...

Du skriver:Det är inte sant att jobbskatteavdraget äts upp av en höjning av andra skatter och avgifter. Jobbskatteavdraget har varit bra och gett en rejäl förstärkning av hushållskassan.
Gå in och kontrollera mot skatteverkets tabeller från 2006 till 2010 så kommer du att se att av de 1500 som det pratas om, så har hälften ätits upp av "Höjd A-kasseavgift" lägg där till dyrare bilförsäkring,.Årets sänkning för en som tjänar 20000 i månaden är 204 kr, råkna bort straffavgiften för A_kassan på 200 kr så är sänkningen 4 kr, hur många jobb skapar det

Anonym sa...

Hej Mia.

Förstår inte hur man kan se negativt på jobbskatteavdraget. Ordet skatteevultion finns inte med i ordlistan hos vänsternsidan.Svensken är så apatiskt programerad av ett skattesystem som går tillbaka till Gunnar Strängs dagar, att man inte vill kännas vid en reform som har puttat ner Sverige som världsetta i skatteuttag. Skulle föreslå att Alliansen ändrar namn till "Jobbskattebidrag" istället, det ger en bättre genklang i röda öron.

Mvh:Pelle

Anonym sa...

Hej
Om man bara ser på lönen så märker man skattesänkningen, men så fort du ska betala dina räkningar så försvinner den då allt har gått upp. detta blir alltid resultatet av stora kapitalöverföringar till folket. därför är det riktigt korkat att sänka skatten. men detta har aldrig högern fattat.
ulf Åman oskarshamn

Anonym sa...

Varför kan ingen i alliansen tala om VARFÖR pensionärerna inte skall betala samma skatt på samma inkomst.
Man får svar som inte förklarar allt utom VARFÖR.
De rikaste husägarna lämnades inte utanför när fastighetsskatten ändrades. Så varför lämnades pensionärerna utanför.
Är vi möjligen någon form av parasiter som inte passar in i alliansen.