fredag, mars 05, 2010

Kulturdialog i VärnamoI onsdags var det dags för årets första Kulturdialog, denna gång i Gummifabriken i Värnamo. Kulturdialogen är ett mötesforum för kulturpolitiker och tjänstemän inom landsting, region, kommun och länsbildningen. Vi möts, får ny kunskap, utbyter erfarenheter och inspireras.

Jönköpings län står inför en stor utmaning och ett inspirerande arbete, en kulturstrategi för länet ska arbetas fram. Detta är ett viktigt underlag för att kunna gå in i den nya statliga fördelningsmodellen - "kofferten". Min ambition är att vi ska vara med 2012.

Chris Marschall, kulturchef i Region Skåne delade med sig av sina erfarenheter av kulturpåsen och hur de arbetar för att ingå i "kofferten".

Förutom alla information och diskussion bjöds vi på en kulturupplevelse av Emma Ribbing, dans och Hege Waldeland, cello (bilden).

Det enda negativa med dagen var att det var otroligt kallt i Gummifabriken. Byggfläktarna som kom till under dagen gjorde att man fick upp värmen lagom tills det var dags att avsluta...

Vi har påbörjat en resa och vart den leder vet vi inte idag. Det är en utmaning!

Inga kommentarer: