lördag, mars 20, 2010

Politiker och sociala medier

I torsdags intervjuades jag av JP om sociala medier och valet. Artikeln gick att läsa i gårdagens tidning. JP har intervjuat ett antal politiker om bloggar, facebook och twitter.
Inte förvånande kommenterar Peter Persson (s) de sociala medierna med följande: "Vem fan är intresserad av sånt?" Han tycker att det räcker att han är social på sina promenader runt Munksjön och att skriva insändare. Det är väl fint. Det Persson inte verkar förstå är att sociala medier inte är något motsatt till att tänka och läsa böcker. Det är inte heller så att sociala medier ersätter möten ansikte mot ansikte. Det handlar om både och. Välkommen till verkligheten! Det är 2010 nu! Frågan är vem som är intresserad av Peter Persson?

Sociala medier inbjuder till dialog utan filter via en insändarredaktör. Ger en möjlighet till direkt reaktion och dialog. En blogg är vad man gör den till.

Jag har valt att min blogg ska vara personlig, men inte privat. Jag delar med mig av saker som jag kan prata om runt fikabordet på kansliet. Jag vill ge en bild av vem människan bakom politikern Mia Frisk är. Min blogg handlar därför om allt mellan himmel och jord, inte bara politik, eftersom mitt liv inte enbart består av politik. Det är mer än så.

Jag har valt att min Facebooksida inte ska vara öppen för alla att läsa. Varför? Jo, jag använder FB för att hålla kontakt med släkt, vänner och kollegor. Men välkommen att bli min vän!

Jag kan tyvärr inte länka till artiklarna i JP, eftersom tidningen inte finns som nätupplaga.

1 kommentar:

Anonym sa...

Helt otrolig inställning! Och inte pratar han engelska heller!