fredag, januari 07, 2005

Gör gåvor till ideella organisationer avdragsgilla

De ideella organisationerna bedriver ett stort och omfattande arbete som är oerhört viktigt för många människor som lever i utsatta situationer. Ett arbete som är beroende av gåvor från privatpersoner, föreningar och företag. Vi har i dessa dagar fått se konkreta exempel på hur viktigt detta arbete är och viljan att vara med och bidra till detta arbete är glädjande nog stor. Låt det förbli så.

I flera av våra grannländer är gåvor till ideella organisationer avdragsgilla på skatten. Ett bra sätt att öka viljan att bidra med pengar till det viktiga arbete som utförs.

Kristdemokraterna har upprepade gånger motionerat om detta i riksdagen, men inget har hänt. Röda Korset vill nu att företag som skänker pengar till flodvågens offer ska slippa att betala bolagsskatt på de gåvor man gett. Kanske kan det bli gehör för detta förslag nu, inte bara för företag utan också för privatpersoner. Det är viktigt att solidariteten med de drabbade i sydostasien fortsätter, men också solidariteten med exempelvis alla de människor som är drabbade av hiv/aids i Afrika. Det finns enorma behov runt om i världen där vi kan vara med och bidra till en förbättring.



Inga kommentarer: