fredag, maj 08, 2009

Sparrispasta med rimmat fläsk

Fredag och då är det alltid kul att testa ett nytt recept. Helst ska det vara ganska enkelt och inte ta allt för lång tid. Hittade ett recept på sparrispasta med rimmat fläsk i dagens JP som vi har testat till kvällsmat. Mycket gott! Och sparris är det ju säsong för nu!
Då inte JP finns i nätupplaga kan jag inte länka till receptet utan skriver in det i sin helhet.

Sparrispasta med rimmat fläsk (4 pers)

500 g färsk pasta
200 g grön sparris
200 g rimmat fläsk
50 g smör
2 dl grädde (går bra med Keldas lagalätt)
2 msk hackad persilja
1 dl färskriven parmesan
vitpeppar

Till garnering:
persilja

1. Se till att fläsket är svål- och broskfritt. Skär det sedan i små tärningar. Dela sparrisen i 5 cm långa bitar som klyvs på längden.
2. Värm smöret utan att det bryner i en vid kastrull. Lägg i fläsktärningarna och vänd dem i fettet ett par minuter. Tillsätt sparrisbitarna och vänd runt allt i ett par minuter till. Tillsätt hackad persilja, grädde och riven parmesan. Sjud någon minut och smaka av med peppar.
3. Koka pastan i rikligt med saltat vatten. Låt den färdiga pastan rinna av ordentligt i durkslag. Slå tillbaka pastan i kastrullen och häll såsen över. Servera pastan i djupa tallrikar eller portionsskålar. Garnera med persilja.

Jag smakade även av med lite salt, tyckte det behövdes och hade ca 3 dl Keldas lagalätt för att såsen inte skulle bli för tjock.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer: