måndag, augusti 23, 2010

Besök i Habo

I förmiddags var jag på besök i Habo. Först besökte vi Bruk för alla och fick höra om deras viktiga arbete för personer som står utanför den reguljära arbetsmarknaden. Sedan gick färden vidare till Svenska Kyrkans öppna förskola för att höra mer om deras arbete. Vi pratade också om vikten av att det startas en familjecentral i Habo.

Kristdemokraternas målsättning är att det ska finnas minst en familjecentral i varje kommun och det är ett gemensamt ansvar för landsting och kommun. Grunden i det förebyggande arbetet för ett hälsosamt liv är att ge goda förutsättningar för föräldraskapet. Här är uppbyggnaden av familjecentraler en viktig funktion med stöd och rådgivning. En familjecentral är en mötesplats för barnfamiljer. Familjecentralens verksamhet ska medverka till att stärka barnfamiljernas nätverk, stärka föräldrar i sin föräldraroll och samordna stödet till barnfamiljerna.

F ö riskerar denna valrörelse att bli dyr för mig. Sprang på en soffgrupp (chesterfield) till mycket billigt pris på Bruk för Allas second hand. Vågade inte köpa den utan att kolla med H först. När jag åkte tillbaka efter några timmar var den redan reserverad. Hm. Nu står mitt hopp till att de som reservat den ångrar sig...

Inga kommentarer: