måndag, juli 11, 2005

Dags för tredje raka?

Idag är det match igen. IFK Norrköping möter Falkenberg hemma på Parken. Mitt i alla skadeproblem har IFK sina två bästa mittbackar, Spong och Roth avstängda. Falkenberg är inget lätt motstånd, så det gäller att vara på tå.

Matchen mot Sundsvall i Cupen i torsdags gav mersmak. Ett bra passningsspel, löpvilja och kämpainsats från hela laget. Inget man är bortskämd med precis! Den nya och tillfälliga tränarduon har fått skärpa i backlinjen och "kortat" laget. Nu är det bara skärpan i avslutningarna som behöver vässas. Är det dags för tredje raka ikväll?

Tabellen tätnar och det kommer nog bli ovisst ända in i slutomgången vilka lag som tar sig till allsvenskan direkt eller via kval. Seger ikväll och IFK har tre poäng upp till kvalplats när serien vänder.

Min favorit Viktor Rönneklev har förlängt med IFK t o m säsongen 2007. Var lite orolig för att han skulle försvinna om inte IFK tog steget till Allsvenskan i år. IFK har även värvat en 20-årig mittfältare, Bennard Yao Kumordzi från Ghana, som spelat med FC Norrköping denna säsong. Han sägs likna Häckens Dioh Williams både till utseende och spelstil. En värvning för framtiden.

Inga kommentarer: