tisdag, juli 05, 2005

Seger på Arosvallen

Äntligen kom IFK:s första seger sen den 17 maj. Det har varit en svit på åtta matcher utan seger. Igår, när den behövdes som bäst, kom den äntligen borta mot Västerås. Och segerdirigenter var Alm och Thordàrson på mittfältet. Härligt!

IFK kom till spel med en låååång skadelista och på bänken satt i princip enbart ungdomar. Än en gång fick man möblera om på mittfältet. Men det blev visst en lyckad ommöblering. Det blev seger med 2-0. Ska väl nämnas att VSK fick en man utvisad efter 20 min och att Patrik Svensson brände en straff för IFK i 90:e minuten. Men vad gjorde egentligen det när man vann?

IFK vann skottstatistiken med 10-2 i avslut på mål och får man önska något inför kommande matcher så är det mer skärpa i avsluten. 10-2 visar på oskärpa och ineffektivitet. I nästa seriematch, hemma mot Falkenberg på måndag, saknas backarna Spong och Roth som är avstängda.

Nästa match för IFK är mot Giffarna Sundsvall i Svenska Cupen på torsdag. Om IFK visar upp ett lika bra spel och kämpainsats som mot VSK kan det räcka till semifinal. Giffarna är ju inte direkt i form nu och för IFK kanske det äntligen vänder uppåt. Gårdagens vinst ger mersmak!

Inga kommentarer: