fredag, juli 15, 2005

Semesterlunk

I dag är det precis en månad kvar tills jag börjar jobba igen efter semestern. Rastlösheten från den första veckan är borta och semesterlunken har infunnit sig. Inte ens nyhetsabstines längre. Jodå, jag följer med vad som händer och det är ju inte så jättemycket på det inrikespolitiska planet. I Jönköping lyckades t o m s-kommunalrådet Peter Persson att hålla presskonferens om ingenting. Att journalisterna kom berodde på att Persson kryddat pressinbjudan med att han skulle prata om sin framtid. Billigt knep. Men är det nyhetstorka så är det.

Tänk att man tycker att det är så skönt med lite mulet väder efter ett par veckors strålande sommarvärme. Det utlovas till och med regn i dag och det behöver verkligen våra gräsmattor som börjar bli en aningens gulaktiga. En mulen dag är som gjord för att göra det där man inte riktigt orkar med i värmen, som tvätt, strykning (strykhögen börjar anta formen av grännaberget), fylla på frysen med bullar och så lite städning. Sen kan man med gott samvete krypa upp i soffan och läsa en bra bok eller se en film.

Imorgon ska vi fira Fias 17-årsdag lite i förväg. Det blir pastasallad och paj á la Boqvist. Tyvärr utlovar väderprognosen regn imorgon så det blir nog inget firande på altanen.

Till sist, en sak som jag verkligen saknar här nere i Jönköpingstrakten är de vita saltgurkorna. Finns bara i enstaka affärer och då är de hutlöst dyra. Min mor har lovat att ta med sig en liten hink med dessa små godsaker när hon kommer imorgon. Mums!

Inga kommentarer: