måndag, juli 04, 2005

Efter rikstinget

Då har man hämtat krafterna efter rikstinget i Skövde. Det är intensiva dagar och ofta blir det sena kvällar. Igår blev det mest slöande ute på altanen. Det är alltid kul att åka på riksting, frejdiga debatter och alla möten med vänner som finns utspridda runt om i landet. Jag tycker att det var speciellt två debatter som det hettade till i; nej till sprutbyten och karensdagsdiskussionen. I båda fallen vann partistyrelsen gehör. Partiets nya linje är nej till sprutbyten och att det fortsatt ska vara två karensdagar. Något jag beklagar.

I stort gick partistyrelsens förslag till beslut igenom och vad ska man säga om det? Att partiet går i takt eller att det är lågt i tak? Media vill försöka få det till det senare. Jag håller inte med om det, men lite trist är att i princip 9 av 10 motioner besvaras.

Roligaste kommentaren från rikstingspresidiet var när Sven-Gunnar Persson tackade ett ombud som läst dikt och introducerade näste manliga talare med "och här kommer klockspelet". Ett stort skratt sprider sig bland ombuden. Sven-Gunnar inser snabbt att ombudens referensram inte är P1 och dagens dikt utan något helt annat... Vad säger det om de kristdemokratiska ombudens associationsförmåga?

Inga kommentarer: