måndag, januari 29, 2007

Bion mitt i byn

Det har varit en intressant dag i Göteborg, späckad med information och stort filmengagemang från de medverkande. Dels fick jag lära mig om hur de regionala resurscentrumen växt fram och hur man ser på framtiden. Filmens betydelse för regional utveckling lyftes fram flera gånger.

Vi fick bl a se den animerade kortfilmen "Kär" som är gjord av 15-årige Emil Maselli från Jönköping. Hans film ska representera Sverige på en filmfestival på Cypern i höst. Kul! Den har producerats med stöd av Film i Jönköping.

Kulturministern berättade att hon tagit initiativ till en ny kulturutredning. Det ska bli intressant att läsa direktiven och vem som ska leda den, men inte minst vad man kommer fram till.

En av de medverkande pratade om "bion mitt i byn" och att biografen är mer än att se film, en mötesplats. Det fick mig att tänka tillbaka på när jag var tonåring och vi åkte till Folkets Hus i Grytgöl för att gå på bio på söndagar. Det spelade ingen roll vilken film som visades. Söndagar var biokväll. "Alla" var där. På parkeringen trängdes bilar, moppar, cyklar och EPA-traktorer. Låter som Hedenhös, men i Grytgöl var det paus för byte av filmrulle och då kunde man passa på att springa iväg till kiosken och köpa lite smågodis. Mysigt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

och så träffade jag min dotter också. det var jätteroligt. /s

Mia sa...

Förlåt att jag inte skrev att jag lunchade med dig! Otroligt god lunch med bulgur och feta! Det får vi göra om men kanske utan herrsällskap:-)