måndag, januari 01, 2007

Birros årskrönika

Att krypa upp i soffan och lyssna på Birros årskrönika på P4 var en bra start på året. Birro verkar både gilla och inte gilla "Svenssonlivet". En del kände man igen sig i, annat inte. Han pratade om att "man" hamnar där på något sätt. Med åldern? Men "man" fryser inte in fil, tycker inte att Robert Wells är charmig och skrattar inte åt buskisrevyer. Iallafall gör inte jag det. Men "man" kanske gör det?

Birro sa en mening som fastnade: "Det som är du i dig består". Vackert!

Den hårda och berättigade kritiken mot "världens bästa sjukvård" när det gäller bemötande, förståelse och empati kan nog många instämma i. Tyvärr finns det allt för många brister på detta område och här måste förbättringar ske.

Hyllningen till Gli Azzuri och italiensk fotboll var härlig att lyssna på och vi skrattade gott. Ord som säkerligen kommer att reta upp en del. Men ack så sant.

Även i denna krönika lyftes kulturens värde och betydelse fram och att detta är mycket mer värt än vad som kan räknas i kronor och ören.

Läser man Birros blogg känner man igen en hel som han säger i krönikan. Men vad gör det? Kloka ord kan med fördel upprepas! Tack för en bra krönika!

Om du missade den kan du lyssna här, här, här och här (4 delar).

Inga kommentarer: