fredag, juli 17, 2009

En bra dag!

Denna fredag har det varit perfekt väder för att pyssla om hus och trädgård. Jag är riktigt nöjd med dagen. En hel del har hunnits med. Känns bra.

Vi har påbörjat sommarens projekt med att måla trä och bleck vid fönstren. Trädetaljerna har haft en brunsvart färg och blecken solblekta till något obestämt gråbeigt. Nu ska allt bli svart. Det blir snyggt mot det vita teglet på huset. Idag har fönster och bleck vid balkongen målats en första omgång. En omgång till och det blir riktigt snyggt! Det värsta är att när man förbättrar en sak, så ser man övrigt som också behöver göras. Typ måla stuprör och grund. Får se hur mycket vi hinner med denna sommar. Det enda tråkiga med att måla är förarbetet och att göra rent penseln. Det bästa är att man ser resultat direkt!

Det gamla cafébordet på balkongen har piffats upp. Benen har sprayats svarta och bordsskivan målats vit. Imorgon blir det en andra strykning av vitt. När det torkat ska jag sandpappra lite på det så att det ser lite nött ut. Sen är jag nöjd. Bordet blir som nytt. Kanske det går att fynda en ny solstol nu när sommarmöblerna reas ut...

Rosorna har ansats från överblommade blommor och en rabatt har rensats. I år är det verkligen ett rosornas år. De blommar med många blommor. Fint!

Kvällen avslutades med grill på altanen med pojkarna. Mysigt!

Inga kommentarer: