tisdag, juli 21, 2009

Göteborg ToR med tid för funderingar

Vår dotter bor i Göteborg sen ett par år tillbaka och fyller 21 år imorgon. Eftersom hon jobbar på sin födelsedag, passade vi på att åka och hälsa på henne måndag-tisdag. Det blev ett roligt dygn tillsammans med dotter + pojkvän.
Dygnet i sammanfattning: bilköer, Lager 157 (x2), Panduro, skivaffärer, Andra Långgatan, Hisingen, AW, bowling, falafel, Biskopsgården, busiga nattpigga katter.

Att åka bil ger tid för samtal och intressant radiolyssning. Ett par funderingar från bilsamtalen:
  • Varför anser sig människor ha råd att betala för vaccination i samband med utlandsresor, men tycker att det är en självklarhet att svininfluensavaccinet ska betalas via skattsedeln?
  • Varför är ett s k abortregister mer integritetskränkande än de övriga hälsoregister som finns?

Jag vill understryka att jag med ovanstående inte tagit ställning i frågan om ett s k abortregister. Innan jag tar ställning i frågan vill jag läsa in mig mer i frågan och det får bli efter sommarledigheten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka mer svenska hälsoregister finns det. utan att veta dt känns det minst sagt förmyndarsamhället att man ska registera vilka svenska kvinnormsom gör abort, Inte speciellt förvånad att KDS kräver detta. HALLELUJA och händerna ovanför täcket.

Mia sa...

Dags att rensa lite bland dina fördomar. Lite svårt att ha en seriös diskussion med någon som har så förutfattade meningar om ett parti. Lite pinsamt faktiskt.
Verkar som att du helt har missat att det är en utredare, Anders Milton, som föreslår detta. Det är inte kd som kräver det.

Det finns fem s k hälsoregister: läkemedelsregistret, medicinska födelseregistret, cancerregistret, patientregistret samt tandhälsoregistret.

Det jag undrar, är dessa också integritetskränkande?

Själv har jag inte tagit ställning till förslaget ännu, eftersom jag inte läst in mig ordentligt i ämnet än.