fredag, april 23, 2010

Skamligt!

Det är skamligt att det ska behöva gå så långt att man ska behöva lagstifta om att äldre par ska kunna bo tillsammans livet ut . Borde inte den frågan rimligen lösas där den hör hemma, på kommunal nivå utan lagstiftning?

Att påstå att det är regeringen som sviker de äldre i denna fråga är lite väl magstarkt. Det är de kommunala politikerna som ska ställas till svars, i det här fallet sossarna i Eskilstuna. Varför sviker Socialdemokraterna de äldre?

Det blir lite komiskt att läsa s-bloggaren Högbergs tankar. Han är känd för att veva vilt mot regeringen och oftast mot Kristdemokraterna. Och den här gången kastar han stora stenbumlingar i glashus. Å ena sidan är det fel av Larsson och Hägglund att lägga sig i frågan, i nästa stund sviktar regeringens vilja att förändra. Hur ska han ha det? Han uppmanar regeringen att agera och säger att Socialdemokraterna är på. Vaddå på? Varför har då inte socialdemokraterna i Eskilstuna tagit ansvar i denna fråga?!?

1 kommentar:

SteveE sa...

Jag står utanför den partipolitiska stridens hetta men prisar ändå Göran Hägglund denna dag:http://stevereflekterar.blogspot.com/