onsdag, april 28, 2010

Ömma tår och krokodiltårar

Mats Odells uttalande igår om "Tobleronepolitik" var en bra metafor för det vänsterkartellen sysslar med. Vänsterkartellen ger löften på löften men kan inte ge svar på hur alla goda gåvor ska finansieras.
Jag förstår faktiskt inte den upprördhet som nu uttalas från socialdemokrater, statsvetare och kommunikationsexperter. Vad är det som är så upprörande och lågt? Har vi inte hört värre saker uttalas i svensk politik utan att det har väckt ramaskri och krav på ursäkter?

Att sossarna nu gråter krokodiltårar och kräver en ursäkt är inte lite pinsamt. Snarare är det väl så att Odells uttalande var så träffande att det gjorde ont att höra. Där av de ömma tårna och den massiva reaktionen för att försöka flytta fokus från det frågan gäller - finansieringen av alla vidlyftiga vallöften.

Till sist. Att som Paul Ronge säga att "det var ett absolut bottennapp och bland det lägsta han hört", får mig att undra om han har öronproppar?
Inte sällan får t ex vi kristdemokrater vackert finna oss i att bli kallade både det ena och det andra. Varför har Ronge aldrig reagerat på det?

3 kommentarer:

Karl Henriksson sa...

Håller helt med dig, Mia. Att Ronge inte reagerat på det beror förstås på att han tycker att det är okej när vänsterpartierna angriper allianspartierna. Har man som Ronge sin bakgrund som redaktör för marxist-leninistiska Stormklockan faller det sig nog ganska naturligt.

Anonym sa...

Men det är OK att finansiera skattesänkningar med lånade pengar? Det är är ju det som alliansen gör just nu.

Anonym sa...

Att kalla det för Tobleronepolitik var en klockren liknelse av Mats Odell! De rödgröna har dag efter dag presenterat miljardutgifter utan att presentera hur överkonsumtionen ska finansierats. De har till slut erkänt inkomsterna inte räcker och att de behöver får låna upp pengarna...

Tobleronepolitik är en klockren beskrivning! De rödgröna vill köpa en massa godsaker, men de har inte råd med utgifterna själva. Därför tänker de ta det på kredit och skicka fakturan till skattebetalarna. Det verkar kanske mycket smakligt först... men det dyker garanterat upp en ekonomisk smäll i efterskott!

Det som är osmakligt är att varumärket Toblerone får negativ publicitet genom att det kopplas ihop med slarv och ekonomiskt lättsinne.

Alliansregeringen har sänkt både statsskulden och skatterna. Och Sverige den mest välskötta ekonomin inom EU. Det bör inte slarvas bort! S-styrda Grekland är ett varnande exempel på hur det går när man drar på sig stora utgifter och slarvar med ett helt lands ekonomi.