onsdag, oktober 20, 2010

Bittert att vara i opposition ännu en period

Ja, det är något som karaktäriserar (S) i landstinget i Jönköpings län. De har inte ens tid att få fram ett budgetförslag på två veckor. Vi har en ordning när det gäller budgetarbetet att alla partier deltar i redovisningen av budgetförutsättningarna, vilket gör att alla har samma information och siffror. Sedan 2007 lägger majoriteten sitt förslag och sedan har oppositionen två veckor på sig att lägga sitt förslag och på så sätt ges möjlighet att goda förslag beaktas inför fullmäktige. Men i år hinner (S) alltså inte presentera sitt budgetalternativ i tid. Oklart varför.

Inte heller hinner (S) lämna in nomineringar till utskotten så att val kan ske enligt det beslut som fattades av fullmäktige i maj 2007. Mycket märkligt! Något som f ö alla övriga partier klarar av utan att den demokratiska processen blir lidande.

Kommentarerna från (S) i dagens JP m a a att Miljöpartiet ingår i den politiska ledningen smakade beskt. "Jag är inte bitter" som Robert Gustafsson brukar proklamera klädd som Tony Rickardsson, passar in på oppositionsrådet. Varför skulle Miljöpartiet samarbeta med (S) i opposition när vare sig politiken stämmer överens och möjligheten att få inflytande är liten? Det är ju faktiskt så att Alliansen har egen majoritet utan MP. Genom ett samarbete med Alliansen är man med i den politiska ledningen och har direkt möjlighet att påverka den förda politiken.

1 kommentar:

Steve sa...

Bra initiativ av landstinget i Stockholm: http://stevereflekterar.blogspot.com/2010/10/bra-adhd-initiativ-av-landstinget-i.html