torsdag, oktober 14, 2010

Det handlar inte bara om matematik! *uppdaterad*

Läser i Finnveden.nu att Vänsterpartiet och Miljöpartiet planerar valteknisk samverkan med Sverigedemokraterna för att få ökat inflytande i styrelser och nämnder i Värnamo.

Jag är mycket förvånad över dessa planer med tanke på de uttalanden som både V och MP har gjort om att inte ha någon form av samarbete med Sverigedemokraterna. Hur kan ens tanken tänkas?!?

Svante Olson (V) verkar visst nöjd med planerna för han säger till tidningen: "Det har inget med politiskt samarbete att göra. Alla partier vill positionera sig och få inflytande."

Jo,jo. Det handlar faktiskt om politik i högsta grad, Olson! Genom valteknisk samverkan ges ett större politiskt inflytande än vad väljarna har gett mandat för. Alltså gör man sig beroende av SD och ger dem en större plattform än fullmäktige. Skrämmande att man är beredd att ta till vilka medel som helst för att få mer inflytande!

Under dagen kom nya besked om det politiska samarbetet i Värnamo. MP har gjort klart med Alliansen om en valteknisk samverkan. Ett klokt val.

Inga kommentarer: