tisdag, oktober 05, 2010

Nu vet vi!

Tror inte att jag är ensam om att ha väntat på regeringsförklaringen och "ministerlistan". Spekulationerna i media har varit många. Nu vet vi!

Regeringsförklaringen var i princip Alliansens valmanifest och som kristdemokrat är jag glad över det inflytande Kristdemokraterna har i regeringen. De kristdemokratiska avtrycken i regeringsförklaringen är många! Regeringsförklaringen kan du läsa här.

Kristdemokraterna har fortsatt tre statsråd och alla tre bor i Jönköpings län! Kan man säga annat än att Jönköpings län är ett starkt kristdemokratiskt fäste?!?
Önskar Göran Hägglund (socialminister), Maria Larsson (barn- och äldreminister) och Stefan Attefall (civil- och bostadsminister) stort lycka till!

Med Attefall som statsråd är nu Andreas Carlsson från Mullsjö statsrådsersättare. Kul! Han kommer att göra ett kanonbra jobb i Riksdagen!

Nu vet vi vad som gäller! Bara att jobba på!

Till sist, Sverigedemokraterna visade sitt rätta ansikte när de tågade ut ur Storkyrkan idag.

3 kommentarer:

MOB Produktion sa...

"Till sist, Sverigedemokraterna visade sitt rätta ansikte när de tågade ut ur Storkyrkan idag. "

Anser du även att Kristdemokraterna visade sitt rätta ansikte, när de vägrade att delta tillsammans med övriga riksdagspartier på ett arrangemang under Pridefestivalen? (Ett arrangemang som Sverigedemokraterna ville delta på, men inte fick.)

Mia sa...

Kristdemokraterna vägrade inte att delta. Hägglund ansåg inte att han skulle hinna både den debatten och förbereda sitt sommartal. Partiet ville skicka en annan, men det accepterades inte av Prideledningen. Det var partiledaren eller ingen alls. F ö hade KD ett seminarium under Pridefestivalen som var uppskattat.

MOB Produktion sa...

Där ser du hur det kan bli när man endast följer en viss del av media (även om jag tycker ursäkten från Hägglund var mer än lovligt lam).

Orsaken till att de flesta sverigedemokrater (inte alla) begick ett barnsligt etikettsbrott och tågade ut ur Storkyrkan var inte att Brunne talade mot rasism, utan att hon ställde sig bakom den av Septemberalliansen anordnade demonstrationen riktad direkt mot Sverigedemokraterna. En demonstration som dessutom riktade sig mot borgerlig ekonomisk politik. I demonstrationen sade oxå Vänsterpartiets ledare, Ohly, att "de enda som ska lämna Sverige är Sd!" Om han menar 330.000 väljare, eller de 20 i riksdagsruppen som skall fråntas sina medborgarskap är dock oklart.

Kritik mot Brunnes ställningstagande har kommit från så vitt skilda håll som SvD:s ledarsida, Expresssens kultursida samt från en allianskollega till dig, vars utmärkta debattartikel jag kan stå bakom till fullo.

Att ställa sig bakom åsikten att Sd "visade sitt rätta ansikte" för att Brunne talade till förmån för grupper som attackerat Sd-möten, hotat, misshandlat och knivskurit Sd:are, eller personer de trott varit Sd:are, är kanske bekvämt men inte med sanningen överensstämmande.

Här följer url:en till debattartikeln:

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/misstag-att-utga-fran-vansterarrangemang_5466985.svd