måndag, oktober 25, 2010

En vanlig måndag

Måndag innebär som alltid att förmiddagen ägnas åt möte med Alliansen i landstinget. Gruppledare och "procentare" går igenom aktuella frågor och strategiska framtidsfrågor. Dessa möten är viktiga för vårt fina samarbete där det handlar om att ge och ta. Det är högt till tak i diskussionerna och många skratt. Vi trivs tillsammans och har man roligt ihop går det lättare att samarbeta.

Imorgon är det denna mandatperiods sista landstingsfullmäktige och vi ska behandla delårsrapport 2. Ekonomin är mycket bra och 2 av 3 mål är uppfyllda eller delvis uppfyllda när det gäller verksamheten. Men det finns samtidigt en hel del utmaningar att jobba med. T ex är det lite oroande att tillgängligheten har försämrats jämfört med förra året.

Distriktets verkställande utskott sammanträdde på eftermiddagen. En stor del av tiden ägnades åt verksamhetsplanen för 2011. Många goda idéer finns. Nu gäller det att omsätta dem i praktisk handling.

Har ännu inte hunnit läsa de rödgrönas budgetalternativ som presenterades idag. Men vad jag förstår av kommentarerna var det inget nytt.

Nu ska jag förbereda mig inför morgondagens fullmäktige och ett par kommentarer om delårsrapporten.

Inga kommentarer: