måndag, april 11, 2011

Ett steg i rätt riktning!

Idag presenterade Alliansen hur man vill förbättra sjukförsäkringen. Bra! Viktigt är också att man erkänner att allt inte blev bra. Människor har hamnat i kläm. Jag har kritiserat det förut och gör det igen, man måste se människan och inte värna systemen. Men jag är samtidigt övertygad om att det behövdes en reformering av sjukförsäkringssystemet. Det var inte värdigt att förtidspensionera 140 personer per dag, vilket skedde tidigare. De förslag som Alliansen presenterade idag bygger i stort på de förslag som Kristdemokraterna presenterade för någon vecka sen. Kristdemokraterna gör skillnad i regeringen!

1 kommentar:

JonasE sa...

Som vanligt så bommar Alliansens företrädare en av det viktigaste problemen med dagens sjukförsäkring: FK bedömmer arbetsförmåga mot fiktiva arbeten, men sjuka och AF måste ju utgå från de arbeten som verkligen finns, för det borde väl vara verkligheten som gäller??.
Så länge som man inte kommer tillrätta med denna motsägelsefulla situation, så kommer man aldrig att får ordning på sjukförsäkringen!!.

Sen så skall man inte glömma när sjuktalen skenade iväg från början, och det var under 90-talskrisen och vem satt i regering då tro??.
Alliansens 138/dag 2006 , toppar jag med 173/dag under Bildt regeringen!!.