lördag, april 30, 2011

Valborgsmässoafton

När jag växte upp var Valborgsmässoafton den där dagen när man fick använda sina nya vårkläder för första gången. De nya vårträskorna. OBS! Inga platåträskor. Vi åkte till brasan vid Bokastugan. Ibland hade vi egen brasa med fyrverkeri. En högtid jag minns med positiva minnen.

När jag själv fick familj och bodde i Norrköping gick vi ut till brasan på Kopparkullen. Tog del av gemenskapen och fyrverkeriet.

Här i Tenhult har vi inte skaffat någon sådan tradition, trots att vi bott här i snart 11 år.


Årets Valborgsmässoafton började med solsken och vår(d)kampanj i Vetlanda. Ballonger och flygblad gick åt i ett nafs. Skjutsade H till jobbet och sen en stund med en bok på altanen. Efter det började det tråkiga.IFK fick dyngstryk av Mjällby. IFK gjorde Mjällby bra. Tänk om Racus skott gått stolpe in istället för stolpe ut. Dagens match känns som årets bottennapp.Lade lite sordin på kvällen om man säger så. Förluster kommer, men inte på det här sättet.

Den 9 maj har jag lovat att åka till Borås och skriva matchkrönika från matchen. Börja smått ångra det efter dagens insats. Kan man hoppas på mirakel i Borås?

Resten av kvällen blir det nog bokläsande. Trevlig Valborg!

Inga kommentarer: