tisdag, februari 01, 2005

Kristdemokratisk maffia?

Det är alltid kul att läsa Anrells krönikor i det rosa Sportbladet. Gårdagens krönika utgör inget undantag. När jag läste den insåg jag snabbt att herr Anrell inte stöter på kristdemokrater så ofta och än mer sällan bevistar ett kristdemokratiskt riksting.
Så här skrev Anrell: "Lagrells ledarskap är just nu en personlig vendetta. Det är kanske därför han använder samma ord som maffian och den olympiska rörelsen. Det är ju ett säkert tips; osäkra era Barettor varje gång en makthavare använder ord som ”familj”. Då har han något att dölja och planerar att avrätta nån." Hm. Med Anrells tolkning av ordet "familj" torde det vara förenat med livsfara att bevista ett kristdemokratiskt riksting. Nej, så är det ju inte. Det vet vi ju. En familj står ju för trygghet och gemenskap. Eller? Kanske det finns en dold kristdemokratisk agenda som jag inte uppfattat där "familj" står för något helt annat. Man vet ju aldrig. Dolda agendor är ju inne nu med tanke på att Dan Browns böcker säljer enorma upplagor. Ondskan kan nästla sig in överallt där man minst anar. Ordet "familj" lär nog vara det ord som ger mest träffar om man gör en sökning på Kristdemokraternas hemsida och säg ett partiledartal av Svensson eller Hägglund där inte ordet "familj" nämns. Nej, det finns inte. Så, vad ska man tro i dessa dagar? Finns det något att dölja och vem skall avrättas?

Det är nog tur att Anrell håller sig till sportens värld och inte bevakar kristdemokratiska riksting för Aftonbladets räkning. En osäkrad Baretta är ju inte att leka med...

Inga kommentarer: