måndag, februari 14, 2005

Tala är silver, att tiga är guld

Det hade nog varit bäst för dem alla tre, jag menar givetvis Huselius, Lilja och Tallinder, att inte ställa upp på någon intervju med TT. Om deras syfte var att få upprättelse och förlåtelse så blev det istället tvärtom. Vad sa de? "Vi har inte gjort något fel, medias fel, allt blivit förstorat" o s v. Hade de inget vettigare att säga hade de lika gärna kunnat vara tysta. Den ende som bar om viss ursäkt var Lilja, men han glömde den tjej som anmälde dem för våldtäkt. Om hon känner sig kränkt av det som hänt, är hon då inte värd en ursäkt? Vi har hört männens berättelse om vad som hände, orkar tjejen berätta?

Är vi som kritiserar deras agerande moralister som förfasar sig över deras böjelse för gruppsex? Kanske det. Men huvudkritiken handlar ju faktiskt om hur de agerat när de representerar Sverige i Tre Kronor. Om de vill dricka öl och ha gruppsex, ha det då men inte mitt under en pågående turnering och inte på spelarhotellet med en full tjej som man hastigt raggat upp. Det är inte ok. De ska faktiskt vara föredömen för våra tjejer och killar som spelar hockey. Då gör man inte som de gjort.

Att hockeystjärnorna inte tog chansen att be om en ordentlig ursäkt för sitt agerande och visa att de skäms istället för att skylla på media när de intervjuades av TT är oförståeligt. Men de kanske inte inser vidden av deras omoraliska beteende. För omoraliskt har de agerat, framförallt mot sina egna familjer.

Inga kommentarer: