fredag, februari 11, 2005

Skam över Tre Kronor

Man kan undra vad idrottsmän har för syn på kvinnor egentligen. Givetvis kan man inte dra alla idrottsmän över en kam, men det börjar bli för många idrottsmän som anklagas för våldtäkt nu. Och just gruppvåldtäkt verkar vara det vanliga när idrottsmän är i farten. Den här gången handlar det om tre stjärnor i Tre kronor som mitt under Sweden Hockey Games misstänks för att ha våldtagit en tjej på spelarhotellet. Killarna erkänner att de haft sex med tjejen alla tre, men säger att hon var med på det. Har vi hört det förut? Om hon var med på det, varför gjorde tjejen då en anmälan? Att anmäla en våldtäkt är allvarligt och vi vet ju att många kvinnor faktiskt inte anmäler våldtäkt eftersom det är så jobbigt att gå igenom förhör, undersökningar etc. Men direkt var släktingarna till de misstänkta ute och sa att "det finns lycksökerskor" och de "känner sina söner". Det säger en hel del om pappornas syn på kvinnor.

Man kan ju fråga sig hur det kommer sig att tre landslagsstjärnor väljer att festa och ragga upp en tjej och sedan ha sex en hel natt med samma tjej, allt mitt under en turnering. Verkligen seriösa killar och vilka förebilder för unga hockeykillar!

Nej, det är dags att göra upp med spritkulturen inom idrotten och inte minst jargongen i omklädningsrummen. Om inte, kommer detta tyvärr att upprepa sig. Det landslagsledningen bör göra omedelbart är att stänga av dessa killar. Oavsett vad polisen kommer fram till, var deras ageranden minst sagt olämpligt och det är dags att idrottsrörelsen tar sitt ansvar och statuerar exempel. Att agera som Huselius, Lilja och Tallinder gjort är inte acceptabelt. Skäms på er!

Inga kommentarer: