måndag, februari 28, 2005

Flickornas favoriter?

Äntligen börjar det röra på sig bland bidragen till Melodifestivalen. Helgens deltävling hade hyfsade bidrag överlag, bortsett från ett rejält bottennapp (återkommer till det).

Har inte tidigare kommenterat Rolf Nygård som gör små undersökande reportage om festivalorterna. Härligt sura och tvära, helt befriade från de vanliga små gulliga reklamfilmerna från ortens turistbyrå. Mer Nygård!

Värdarna i Skellefteå var inget vidare, stela och trista. Och Sauna-inslaget i pausen är bäst att glömma direkt. Vad hade Johanna Westman på sig? Gräsligt var det iallafall.

Så till bidragen. Helt rätt att "Las Vegas" med Martin Stenmarck bäst och gick till final. Jimmy Janssons "Vi kan gunga" däremot var lite för mycket barnpop och kunde som mest gått till Andra chansen. Tidningarna utnämnde dem till "flickornas favoriter" och att det var därför de vann. Varför vann då Shirley Clamp och Sanna Nielsen i tidigare deltävlingar? Kallades de för "pojkarnas favoriter"?

"Nothing at all" med LaGaylia skulle helt klart ha gått till final. Smäktande ballad och ljuvlig röst. NaNa:s låt "Wherever you go" var ok och platser väl i andra chansen. Maken tyckte dock att hon var lite lik Lasse Flinckmann. Att "Rain" med Josef gick vidare var för mig en gåta. En annan gåta var väl att Jessica Folcker hamnade utanför med sin låt "Om natten". En hyfsad schlager. Hennes klänning och hår var dock inte så fint... "We got it all" med K2 feat Alaanah Myles lät precis som The Police "Every little thing she does is magic". Dock inte alls samma klass. Och var Alannah drogad? Så till det riktigta bottennappet. De hiphopande tjejerna som kallade sig "Kwanzaa". Urdålig låt och noll rytm i deras sång. Kanske får skyllas på min ålder, men den var fruktansvärt dålig.

Till sist, pausunderhållningen. Som jag skrev tidigare, Saunalåten gör man bäst i att glömma. Men Pontare, Brolle jr och Friendstjejerna toppat med Sofia Källgren. Usch! Nä, de var nog sämst hitills.

Inga kommentarer: