söndag, november 19, 2006

Biståndspolitik?

Som sagt så hade vi stämma igår i Nässjö med tal av statsrådet Maria Larsson. Försöker vänja mig vid tanken att Maria är statsråd. Det känns så stort. Maria talade om regeringens politik men gav också glimtar ur sin nya vardag som statsråd och det gav många skratt. Uppskattat. Maria är fortfarande Maria.

Intressant att notera var att det togs fram extra stolar för att alla skulle få plats, men det fanns ändå tre tomma stolar på första parkett...

Efter valet har alla kommuner i Jönköpings län förutom Nässjö borgerligt styre. Detta kommenterade en ledande kristdemokrat med att "Nässjö är ett politiskt u-land". Hm. Ska distriktet idka "politiskt bistånd" till Nässjö under mandatperioden? En annan ledande kristdemokrat menade att vi genom att förlägga stämman i Nässjö direkt efter valet visade att vi ska "inta kommunen till nästa val". Krigsförklaring?

Bild: Åke Lundgren

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sug på karamellen så länge ni kan, detta http://www.expressen.se/index.jsp?a=758486 visar bara att man rösta inte på aliasen utan mot regeringen. När sen verkligheten kom fram ångra man sig. Sen visst man ska inte tro allt för mycket på undersökningar men som olika statsvetare sagt, det är väldigt unikt att regering som man just röstat fram tappar så mycket i siffror.

Hoppas på att ju lägre siffror småpartierna får ju mer krackelerar Aliansen. Redan nu har ju KDS Yvonne Andersson ifrågasatt A-kasse reformen.

Här kommer skämt som jag hört om Aliansen denna vecka.

Trodde att jag var på Skansen
När jag såg Aliansen.

En men ring i örat och fläta
Kan väl inte räkna.

Anonym sa...

Först hade jag bara tänkt skriva en lite finess. Men när jag öppnade länken för att börja skriva upptäckte jag texten från den stolle som råkade kommentera inlägget. Då kliade det lite extra på tangentbordet...

Låga siffror? Så kan det vara. Det är dock väldigt långt till nästa val, väldigt långt. Att utvärdera den nya regeringens politik efter knappt två månader är ett tecken på desperation.
Statsvetare säger att det är unikt att en regering tappar så mycket i opinionsstöd på så kort tid efter ett val. Nu var det ju - återigen - inte så länge sen det var regeringsskifte. Antalet mätningar visar inte direkt på några trender. Inte än i alla fall.

Till sist - tänkt att vi inte kommit längre i Sverige än att det fortfarande finns så kraftiga fördomar att man på allvar tycks tro att en persons intellektuella förmåga sitter i en örring eller en hästsvansfrisyr.