tisdag, maj 01, 2007

Mer tid för barnen

1 maj är något av demonstranternas dag med stort D. Fanor tas fram ur garderoberna och det målas plakat. De röda jackorna tas på. Detta är dagen då man talar om vilka politiska förändringar man vill se. Och i år var ju första gången på länge som vänstern inte demonstrerade mot sig själva...

Även Kristdemokraterna har passat på att demonstrera idag i Uppsala. Kravet: Mer tid för barnen. Inför vårdnadsbidrag! Idag inleddes också Kristdemokraternas vårkampanj på temat familjepolitik. Du kan läsa mer om den här.

Varför vårdnadsbidrag? Varför inte? Idag finns det inte en valfrihet för barnfamiljerna att själva välja hur de vill ordna omsorgen om sina små barn. Det som erbjuds är förskola när föräldrapenningen är slut. Och förskola är oftast alldeles utmärkt, men kanske inte ett val som alla vill göra när barnet är 1-1,5 år. För att kunna gå ner i arbetstid alt. vara hemma längre med barnen bör man ha det gott ekonomiskt ställt eller välja en lägre ekonomisk levnadsstandard. Ett vårdnadsbidrag ökar m a o valfriheten för barnfamiljerna. Och visst är det väl föräldrarna själva som bäst vet vad som passar de egna barnen? Så ge barnfamiljerna valfrihet!

Inga kommentarer: